Sponsor By

MEMANG KURANG AJAR ! GAMBAR MASJID KITA DIPIJAK SESUKA HATI !!

Memang Kurang Ajar Gambar Masjid Dipijak | Pihak Berkuasa Sila Ambil Perhatian Perkara Ini | “Banyak perkara yang kita terlepas pandang sebenarnya. Adakalanya kita pun memijak gambar masjid dan Kaabah yang terdapat pada sejadah secara tidak sengaja yang dihamparkan di masjid serta surau. Berhati-hati apabila melintasi sejadah yang terdapat gambar masjid dan Kaabah.
 Memang Kurang Ajar Gambar Masjid Dipijak | Pihak Berkuasa Sila Ambil Perhatian Perkara Ini
 Kesal gambar masjid dipijak
2 Julai 2013
BANDA HILIR – Tindakan sebuah pusat beli-belah di sini meletakkan gambar masjid bersama ucapan Selamat Hari Raya di atas lantai setiap pintu masuk pasar raya berkenaan mendapat bantahan orang ramai.
Ini kerana, tindakan mereka itu seolah-olah menggalakkan orang ramai memijak masjid, sekaligus dianggap satu penghinaan kepada umat Islam.
Peniaga, Aziz Embi, 58, mendakwa, kewujudan gambar masjid di atas lantai sejak kira-kira seminggu lalu amat dikesali kerana masjid merupakan simbol umat Islam, bagaimanapun pengurusan pasaraya terbabit meletakkan martabatnya di bawah tapak kaki.
“Pihak berkuasa juga diharap dapat menasihatkan pihak pengurusan pusat beli-belah ini dalam hal-hal berkaitan sensitiviti umat Islam,” katanya- Sinar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sponsor by